Granița dintre Turcia și Grecia a fost închisă. Confruntări violente cu migranții

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că, în conformitate cu datele transmise de oficialitățile locale, începând de sâmbătă dimineața, frontiera terestră dintre Grecia și Turcia va fi închisă.

De asemenea, oficialii eleni au declarat că vor fi adoptate măsuri de control sporite pe sectoarele de frontieră terestră/maritimă cu Turcia. Aceste masuri sunt anunțate pentru o perioadă nedeterminată de timp, nefiind indicată data la care punctele de trecere a frontierei vor redeveni operaționale și circulația de persoane/bunuri va fi reluată.

„Persoanele și autovehiculele care urmau să tranziteze această zonă sunt redirecționate să-și continue călătoria prin Bulgaria", precizează MAE.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088 , apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ce se întâmplă la granița dintre Tucia și Grecia

Grecia a declarat sâmbătă că este decisă să menţină vigilenţa la graniţa cu Turcia şi să împiedice intrările ilegale în Uniunea Europeană, după ce Ankara a permis unui mare număr de migranţi să ajungă în zona de frontieră, transmite dpa.

'În tot cursul nopţii, forţele de securitate au împiedicat trecerile frauduloase de frontieră', a afirmat sâmbătă ministrul apărării, Nikos Panagiotopoulos, la postul de televiziune elen Skai, precizând că au fost arestaţi câţiva migranţi.

Grecia şi-a intensificat totodată patrulele în zona dintre insulele sale din Egeea şi litoralul turcesc, a indicat ministrul transporturilor maritime şi politica pentru insule, Ioannis Plakiotakis, care răspunde şi de paza de coastă.

'Frontierele Greciei sunt şi frontierele Europei', a subliniat el.

Poliţia de frontieră şi unităţi speciale ale poliţiei anti-revoltă au folosit gaze lacrimogene şi grenade paralizante în cursul nopţii pentru împiedica intrarea unor migranţi pe la punctele de trecere a frontierei Kastanies şi Pazarkule.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel