GRAȚIERE. USR se plânge preşedintelui CE privind ordonanţele

Parlamentarii Uniunii Salvaţi România au trimis miercuri o scrisoare deschisă preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, precum şi comisarului european pentru afaceri interne, pe tema ordonanţelor privind graţierea şi modificarea Codului penal.

'Scrisoarea deschisă prezintă conţinutul celor două ordonanţe de urgenţă şi contextul în care ele au fost pregătite. Am decis să ne adresăm Comisiei Europene pe această problemă deoarece am considerat că este foarte important să avem susţinere în momente de criză din partea partenerilor şi prietenilor noştri de la Bruxelles', a afirmat Iulian Bulai, deputat USR, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că, în prezent, trebuie folosite toate mijloacele pentru a opri parcursul celor două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal.

'Efectele acestor două ordonanţe de urgenţă ar fi catastrofale pentru procesul de reformă a justiţiei din România. Pur şi simplu ne-am întoarce în timp, la începuturile reformei justiţiei şi am anula eforturi de 10 ani de muncă în folosul democraţiei', a spus acesta, conform Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel