Gorghiu despre 'Cuminţenia Pământului': Voi fi printre primii care vor participa la această achiziţie

Alina Gorghiu a declarat că va fi printre primii români care vor participa la achiziţia operei 'Cuminţenia Pământului', aceasta cerând însă Ministerului Culturii să supună analizei şi alte bunuri de patrimoniu.

'M-aş bucura să văd faptul că statul român va reuşi să achiziţioneze această sculptură a celui mai mare sculptor român pentru că PNL crede că patrimoniul cultural românesc trebuie să beneficieze de genul acesta de opere unice, de valoare mondială, fiind vorba de o investiţie de prestigiu, o investiţie de suflet, într-un bun care nu are niciun fel de dată de expirare', a spus Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a cerut Guvernului să facă rapid procedura privind achiziţia operei, asigurând că va fi printre primii care vor contribui în acest sens.

'Nu ne rămâne decât să cerem Guvernului să facă procedura rapid, să anunţe publicul cum se poate investi în acest bun de patrimoniu şi vă asigur că voi fi printre primii care vor participa la această achiziţie făcută de statul român, doar că vreau să îi rog pe cei din Ministerul Culturii să spună atenţiei lor şi analizei lor şi alte bunuri de patrimoniu din România', a mai spus co-preşedintele PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel