Gilberto Benetton, fondatorul United Colors of Benetton, a murit

Doliu
Doliu

Gilberto Benetton, unul dintre fondatorii mărcii de îmbrăcăminte 'United Colors of Benetton', a decedat luni seară la vârsta de 77 de ani în urma unei boli, a anunţat compania italiană citată de AFP.

"Gilberto Benetton a murit astăzi la domiciliul său din Treviso în urma unei boli. La căpătâiul său s-au aflat în ultimele sale momente soţia sa Lalla, fiicele sale Barbara şi Sabrina şi ginerele său Ermanno", se arată într-un scurt comunicat.

Decesul său intervine la trei luni după ce fratele său mai mic, Carlo, a murit în iulie la 74 de ani.

Gilberto, împreună cu fraţii săi Luciano şi Carlo, şi sora lor Giuliana, au înfiinţat firma în 1965 la Ponzano Veneto, un orăşel din nord-estul Italiei, axată iniţial pe pulovere. Ideea i-a venit lui Luciano, cel mai mare dintre fraţi, iar puloverele multicolore din lână moale au sedus imediat cumpărătorii.

Succes la nivel mondial

Succesul firmei 'United Colors of Benetton' a crescut devenind planetar, între 1982 şi 2000, datorită campaniilor publicitare şoc ale fotografului Oliviero Toscani, precum cea în care o femeie de culoare alăptează la sân un copil alb.

Gilberto Benetton era vicepreşedinte la Edizione srl, holdingul familiei Benetton, care a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 12,1 miliarde de euro. El era de asemenea vicepreşedinte la Autogrill, grupul de restauraţie rapidă - acţionarul principal fiind familia sa care deţine 50,1% din acţiuni.

El era de asemenea membru în consiliile de administraţie ale grupurilor Benetton, Atlantia, Mediobanca, Pirelli şi Allianz. Familia Benetton deţine de asemenea bunuri imobiliare şi companii agricole şi acţiuni la firma italiană de asigurări Generali, la banca de afaceri Mediobanca şi la grupul spaniol de telecomunicaţii Cellnex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel