Gianni Rivera, câştigătorul Balonului de Aur în 1969, a obţinut diploma de antrenor la 76 de ani

Fostul internaţional italian Gianni Rivera, câştigătorul Balonului de Aur în 1969, a obţinut diploma de antrenor profesionist de fotbal la vârsta de 76 ani, a anunţat miercuri Gazzetta dello Sport, citată de AFP.

"Rivera a scris istoria fotbalului şi, cu toate acestea, a avut marea smerenie de a redeveni student. Şi studiind perfect, nu a ratat niciun curs", a declarat pentru cotidianul sportiv italian Renzo Ulivieri, preşedintele Sindicatului antrenorilor din Italia.

Diploma obţinută de Rivera, de "antrenor profesionist de primă categorie", îi permite teoretic să conducă orice echipă şi să se instaleze aşadar pe banca tehnică a unei formaţii din Serie A.

Însă, potrivit Gazzettei, "dorinţa de a începe o nouă carieră de antrenor nu este prioritatea lui Rivera", care vrea doar "să rămână pregătit şi la zi" cu evoluţia fotbalului.

Rivera, care a evoluat ca mijlocaş ofensiv sau atacant, a fost unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului italian. El a purtat, timp de peste 20 de ani, tricoul lui AC Milan, club cu care a câştigat, între altele, trei titluri de campion al Italiei şi două Cupe ale Campionilor Europeni.

El a fost campion european în 1968 şi vicecampion mondial în 1970, cu selecţionata Italiei, pentru care a evoluat de 60 de ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel