Gheorghe Marcu (PSD) propune salariu minim de 800 de lei şi reducerea TVA, în noua lege a bugetului

Gheorghe-Marcu psd botosani
Gheorghe-Marcu psd botosani

Preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), senatorul Gheorghe Marcu, propune majorarea salariului minim pe economie şi scăderea taxei pe valoare adăugată (TVA), aceste prevederi urând să fie introduse în amendamentele la proiectul Legii bugetului de stat pe 2012,.

Gheorghe-Marcu psd botosani”Vom impune în proiecţia bugetară salariul minim de 800 de lei. Nu se poate să nu se mărească salariul minim în România, atâta timp cât toate utilităţile cresc, totul are un trend ascendent, şi inflaţia, şi puterea de cumpărare”, a declarat Gheorghe Marcu, citat de Agerpres.

Liderul local social-democrat doreşte, de asemenea, ca TVA să scadă progresiv cu câte un procent în fiecare an, până în 2016.

”O măsură pentru mediul de afaceri este scăderea TVA. Orice produs sau serviciu are în preţul său un sfert TVA. Noi vrem să revenim la 19%, dar nu putem să facem trecerea de la 24% la 19%, pentru că ar scădea veniturile statului, însă putem scădea un procent în fiecare an”, a mai precizat Gheorghe Marcu.

Senatorul PSD va propune, printre altele, şi alocarea de resurse financiare către administraţiile locale, transparenţa utilizării banilor publici şi prioritizarea investiţiilor publice în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel