Gheorghe Falcă nu mai este prim-vicepreședinte al PDL Arad

Gheorghe-Falca
Gheorghe-Falca

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, și-a dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al organizației județene a PDL, nemulțumit fiind de întârzierea luării unei decizii în privința candidatului partidului la postul de președinte al Consiliului Județean Arad și de o posibilă ”candidatură în familie” la alegerile locale, în condițiile în care socrul său ar participa la alegerile pentru funcția de președinte al CJ Arad.

Gheorghe Falcă va ocupa în continuare funcția de vicepreședinte al PDL Arad, conform statului, fiind primar al municipiului Arad. De asemenea, Falcă ocupă și funcția de secretar executiv al PDL la nivel național.

„Mi-am dat demisia din funcția din funcția de prim-vicepreședinte PDL Arad. Filiala PDL Arad nu a reușit nici până în decembrie să ia o decizie în privința candidatului pentru Consiliul Județean, deși trebuia luată până în octombrie. Urmează ca în 14 ianuarie să se desfășoare ședința Biroului Permanent Județean al PDL Arad, când va fi desemnat candidatul la președinția Consiliului Județean“, a declarat Gheorghe Falcă.

După o ședință organizată la PDL Arad în cursul zilei de miercuri, surse din cadrul PDL au spus că Falcă a amenințat că își dă demisia din cauza unor neînțelegeri cu unii membri din conducerea filialei. Aceleași surse mai spun că în ultima perioadă au apărut discuții contradictorii în ceea ce privește candidatul partidului la șefia Consiliului Județean Arad, susține NewsIn. Neînțelegerile ar fi apărut după ce Gheorghe Seculici și-ar fi anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Cei din PDL Arad spun că Falcă, care și-a manifestat intenția de mai candida pentru un mandat de primar, ar fi ameninţat că nu va face tandem cu socrul său la alegerile locale, deoarece o „candidatură în familie“ ar crea o imagine negativă în presă. Falcă s-a declarat a fi susținătorul actualului președinte al CJ Arad, Nicolae Ioțcu, care în sondajele partidului are peste 60 la sută dintre preferințele alegătorilor.

“Nicolae Ioţcu are peste 50% în sondaje, el este cel mai bun candidat (n.red., pentru CJ)”, a precizat Nicolae Ioțcu.

Președintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, socrul lui Gheorghe Falcă, a confirmat demisia acestuia, însă nu a dorit să facă niciun comentariu legat de această decizie a ginerelui său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel