Gest scandalos al unui senator. Petre Emanoil Neagu (PSD): A fost 'căsătorit' doar din interes-exclusiv

Deputatul Marcel Ciolacu, liderul PSD și secretar al Camerei Deputaților, a condamnat ferm gestul senatorului Victor Mocanu de a trece la PNL. Președintele social-democraților buzoieni s-a arătat dezamăgit de faptul că un coleg precum seniorul Mocanu a ajuns să negocieze cu principalul adversar al PSD, însă este hotărât să ceară un vot de excludere împotriva acestuia: "PSD Buzău nu se mai poate întoarce în trecut!"

În acest context, social-democratul Petre Emanoil Neagu, președinte al Consiliului Județean (CJ) Buzău, contactat de DC News a răspuns unor întrebări după cutremurul din PSD declanșat de senatorul Victor Mocanu.

DC News: Victor Mocanu a anunțat că dorește să fie iarăși președintele CJ Buzău. V-a surprins?

Petre Emanoil Neagu: Anunțul nu m-a surprins pentru că era o poveste previzibilă. De ce era o poveste previzibilă? Pentru că... acesta este profilul domnului președinte Victor Mocanu. Fiecare poate să creadă ce vrea, dar eu consider că dumnealui a mizat pe anumite lucruri care se puteau petrece într-o altă perioadă, dar acum suntem într-o cu totul altă perioadă. Cine nu a înțeles nimic din hotărârile pe care le-a luat PSD-ul și din ceea ce se întâmplă în societatea civilă... înseamnă că rămâne puțin ancorat în trecut.

(w670) Petre Eman

(FOTO: Petre Emanoil Neagu)

DC News: Decizia lui Victor Mocanu de a bate la ușa PNL ați simțit-o ca pe o trădare a PSD-ului?

Petre Emanoil Neagu: Nu știu dacă este o trădare a PSD-ului pentru că mi-am dat seama, tot suntem de Dragobete astăzi, că dânsul a fost 'căsătorit' doar din interes cu PSD-ul, iar acum și-a pierdut interesul. Probabil s-a gândit că poate să se căsătorească și cu altcineva. Glumesc.

DC News: Ce urmează pentru buzoieni? Vor avea parte de schimbări în bine?

Petre Emanoil Neagu: Cu siguranță, da! Eu sper și cred din tot sufletul că va fi o schimbare în bine mai ales în ceea ce privește PSD. Așa cum a declarat și domnul președinte Marcel Ciolacu, listele PSD-ului, pentru alegerile locale, vor fi deschise și vor fi pe aceste liste doar oamenii ce îndeplinesc anumite criterii care să poată satisface dorințele societății civile în general.

------

Declarațiile care au înfierbântat scena politică locală au loc în contextul în care Marcel Ciolacu a promis direcțiile pe care va merge PSD Buzău în continuare: integritate și intransigență față de afacerile de familie sau interesele de găști. 

Iată mesajul transmis de Marcel Ciolacu privind situația lui Victor Mocanu:

"Săptămana trecută conducerea organizației PSD Buzău a participat la o sedinta cu PSD central. Cu toții am fost surprinși cand Victor Mocanu ne-a anunțat că dorește să fie iarăși președintele CJ Buzău. Deși, dacă veți citi declarația de mai jos, veți vedea că de fapt dânsul s-a autosuspendat pentru problemele pe care le are în justiție.
M-am consultat cu primarii și membrii de partid, care m-au asigurat de întreaga lor susținere în a-mi păstra decizia luată mai demult: PSD Buzău nu se mai poate întoarce în trecut!

Am fost ales președinte al organizației județene pentru a face politici publice și pentru a susține proiectele PSD, iar nu pentru a reprezenta interesele unei familii sau ale unei "găști".

Condițiile de integritate se aplică tuturor membrilor PSD Buzău. Așa că, domnule senator Mocanu, până nu vă rezolvați problemele din justiție, nu puteți nicidecum candida la vreo funcție publică din partea PSD Buzău. Știu că ați fost la toate partidele să vă oferiți serviciile, și nu doar o dată. Ba mai mult, astăzi ați bătut chiar la ușa PNL, adversarul nostru politic principal. Pe scurt, ati trădat PSD!!!

Voi cere în CEX Buzău un vot în privința dumneavoastră, pentru că da, modul de a face administrație publică nu mai este același. Buzoienii asteaptă o schimbare în PSD și o vor avea!", a scris Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel