Germania: Membrii SPD spun DA acordului de coaliţie cu conservatorii

Membrii Partidului Social Democrat din Germania (SPD, centru-stânga) au votat în favoarea reluării 'marii coaliţii' guvernamentale cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, a anunţat duminică dimineaţa cartierul general al formaţiunii de la Berlin, la scurt timp după ce rezultatul votului prin corespondenţă a fost anunţat de media, informează dpa, AFP şi Reuters.

Potrivit anunţului, 66,02% din cei aproape 464.000 de membri ai SPD s-au declarat în favoarea acordului încheiat luna trecută de conducerea partidului cu CDU/CSU (Uniunea Creştin Democrată şi formaţiunea-soră din landul Bavaria, Uniunea Creştin Socială).

La vot au luat parte 78,4% dintre membrii SPD. Comparativ, în 2013, când membrii SPD au supus la vot prima mare coaliţie, rezultatul a fost 76% pentru. 'I-am informat pe preşedinte (Frank Walter Steinmeier) şi pe cancelar de acest rezultat', a menţionat liderul interimar al SPD, Olaf Scholz.

[citeste si]

Rezultatul anunţat duminică permite ieşirea Germaniei dintr-un impas politic fără precedent după mai mult de cinci luni de la alegerile legislative în urma cărora nu s-a detaşat o majoritate parlamentară şi pe fondul ascensiunii extremei drepte.

În aceste condiţii, Angela Merkel, al cărei bloc conservator a înregistrat un scor extrem de slab în alegerile din 24 septembrie, îşi va putea începe în viitorul apropiat al patrulea său mandat de cancelar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel