Germania, exporturi arme. Cifre în creștere semnificativă

angela merkel
angela merkel

Exporturile de arme ale Germaniei au crescut semnificativ în ultimii patru ani sub guvernul de mare coaliţie condus de cancelarul Angela Merkel, livrările spre ţările din afara NATO şi UE fiind cu aproape jumătate mai mari comparativ cu perioada precedentei administraţii, relatează DPA. 

În perioada 2014-2017, permisele pentru exporturile de arme s-au ridicat la o valoare de 25,1 miliarde de euro (30,9 miliarde de dolari), în creştere cu 21% comparativ cu precedenţii patru ani, când alianţa conservatoare a Angelei Merkel s-a aflat în coaliţie cu Liberal Democraţii (FDP). 

Livrările către state din afara NATO şi UE au crescut cu 47%, ajungând la 14,48 miliarde de euro în patru ani. Arme şi alte echipamente militare în valoare de 3,79 de miliarde de euro au fost exportate doar anul trecut către aceste ţări, în creştere cu 127 de milioane de euro faţă de anul precedent. 

Promisiunea din 2013

Partidul Social Democrat (SPD), partenerii conservatorilor în marea coaliţie care este pe punctul să îşi încheie mandatul şi potenţiali parteneri într-o nouă mare coaliţie, a transmis la sfârşitul lui 2013 că intenţionează să reducă permisele pentru vânzările de arme. 

Datele, care sunt provizorii, au fost făcute publice ca răspuns la o solicitare parlamentară înaintată de Partidul Stângii şi ale cărei detalii au fost puse la dispoziţia agenţiei DPA, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel