Germania: copii migranților, supravegheați atent

Şeful serviciului de informaţii german, Hans-Georg Maassen, doreşte ca guvernul să revizuiască legile ce restricţionează supravegherea minorilor, pentru a putea fi gestionat astfel riscul reprezentat de combatanţii islamişti care revin acasă ca 'agenţi inactivi' şi care ar putea comite atacuri, relatează Reuters. 

Hans-Georg Maassen a declarat pentru Reuters că oficiali din domeniul securităţii se pregătesc pentru revenirea unor combatanţi ai Statului Islamic în Germania împreună cu copii posibil radicalizaţi, deşi un număr semnificativ de sosiri nu pare iminent. 

Aproape 1.000 de persoane ar fi părăsit Germania pentru a se alătura militanţilor islamişti. Cum gruparea Statul Islamic pierde teren în Orientul Mijlociu, unii revin în ţară împreună cu membrii de familie. 

Un număr de 290 de copii care au părăsit Germania ori s-au născut în Siria şi Irak au revenit până în prezent, a afirmat Maassen. Însă mulţi ar putea fi în continuare în regiune sau poate în zone ca Afganistanul, unde Statul Islamic rămâne puternic. 

Minorii sub 14 ani, supravegheați 

El a afirmat că Germania ar trebui să-şi revizuiască legile ce restricţionează supravegherea minorilor sub 14 ani pentru a se putea pregăti de riscul crescut de atacuri comise de copii care au crescut în şcoli ale Statului Islamic. 

'Vedem că acei copii care au crescut cu Statul Islamic au avut creierul spălat în şcoli şi grădiniţe ale SI', a afirmat el. 'Ei s-au confruntat de timpuriu cu ideologia SI ...au învăţat să lupte şi au fost în unele cazuri forţaţi să participe la abuzuri împotriva deţinuţilor sau chiar la uciderea deţinuţilor', a spus el. 

Hans-Georg Maassen a afirmat că oficiali din domeniul securităţii cred că astfel de copii ar putea comite atacuri violente în Germania. 

'Trebuie să avem în vedere că aceşti copii ar putea fi bombe vii cu ceas', a afirmat el. 'Există un pericol ca aceşti copii să revină spălaţi pe creier, cu o misiune de a comite atacuri', apreciat oficialul german. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel