George Maior: România, al doilea furnizor de informații pentru NATO

Ambasadorul României la Washington, George Maior a acordat un interviu în presa americană cu doar câteva ore înainte de întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Donald Trump. 

În interviul acordat pentru thecipherbrief.com, George Maior este întrebat și despre relația dintre SUA și România la nivel de servicii de intelligence, în contextul în care ambasadorul României la Washington a ocupat funcția de director al SRI. Iată traducerea răspunsurilor lui George Maior: 

"Este una dintre cele mai dezvoltate relații - ceea ce ar putea constitui o surpriză pentru dvs., dar dovada o reprezintă mai multe vizite ai unor directori de servicii de intelligence americani în România în ultimii 10 ani. Și eu am făcut astfel de vizite în SUA de patru sau cinci ori. 

Nu este o relație bazată doar pe un schimb solid de informații în ceea ce privește combaterea terorismului sau a contraproliferării, dar este și operațională în ceea ce privește angajarea la nivel mondial pentru abordarea marilor provocări cu care trebuie să ne confruntăm. 

Suntem al doilea furnizor de informații al NATO, conform estimărilor noastre. Eu personal cred că NATO ar trebui să facă mai mult în ceea ce privește reformarea componentei sale de informații - civilă și militară - deoarece serviciile de intelligence reprezintă prima linie de apărare în ceea ce privește amenințările cu care ne confruntăm.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel