George Maior: Consolidarea flancului estic al NATO, vitală

Consolidarea flancului estic al NATO prin întărirea capacităților de descurajare ale aliaților în zona Mării Negre este vitală, a declarat ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, cu ocazia sărbatoririi, luni, la Washington a Zilei Armatei României. El a menționat contextul de insecuritate creat după anexarea Peninsulei Crimeea. 

La recepția organizată la Ambasada României din Washington au fost prezenți 200 de invitați, printre care și Tom Goffus, adjunctul asistentului secretarului american al apărării pentru Europa și NATO, care a subliniat că România și SUA împărtășesc un parteneriat profund și durabil. El a afirmat că România împreună cu Statele Unite Americii veghează la Marea Neagră pentru a menține această zonă în siguranță.

În mesajul transmis participanților la eveniment, George Maior a vorbit despre rolul major pe care armata română îl are în prezent pentru garantarea securității naționale și a aliaților, subliniind contribuțiile recente substanțiale ale țării noastre în teatrele de război, precum și profesionalismul și sacrificiile uriașe ale soldaților români.

De asemenea, ambasadorul României a remarcat procesul accelerat de modernizare a capabilităților militare, realizat cu sprijinul Statelor Unite ale Americii, în parteneriat cu industria românească de apărare, pe fondul deciziei autorităților române de a susține creșterea alocațiilor bugetare pentru apărare la 2%.

În mesajul transmis în numele secretarului apărării, James Mattis, reprezentantul Departamentului Apărării al SUA, Tom Goffus, a remarcat contribuția excepționala a României în cadrul Alianței Nord-Atlantice, în parteneriat cu forțele armate ale Statelor Unite ale Americii, eforturile de modernizare ale armatei României, precum și sacrificiul excepțional al militarilor români, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel