Geoană, despre afirmaţiile preşedintelui Lituaniei: Inacceptabil

mircea geoana
mircea geoana

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Mircea Geoană a declarat, miercuri, despre declaraţiile preşedintelui Lituaniei, că tonul tutorial şi superior din partea unui politician din Europa post-comunistă este deplasat şi inacceptabil.

"Din păcate, aceste momente de vulnerabilitate a României pe plan extern crează oportunitatea ca astfel de reacţii să apară din partea unor state partenere din UE, dar asta nu înseamnă că un oficial al unui alt stat poate da «avertismente» României", a arătat Mircea Geoană, scrie Mediafax.

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat a menţionat că poporul român şi-a câştigat dreptul de a sta la masa Uniunii Europene.

"Nu ne-a făcut nimeni o favoare. De aceea, consider că tonul tutorial şi superior, venind din partea unui politician reprezentând Europa post-comunistă, este deplasat şi inacceptabil", a declarat Geoană.

El şi-a exprimat surprinderea pentru faptul că nu a existat o reacţie la aceste interferenţe ale unui alt stat în politica internă din ţara noastră. "Până la urmă şi la urmă, reprezentanţii statului român au obligaţia de a apăra imaginea României", a arătat preşedintele Comisiei de politică externă din Senat.

Despre îngrijorările preşedintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite, cu privire la rata mică de absorbţie a fondurilor europene de către România, Mircea Geoană a declarat că apreciază acest lucru, fiind vorba despre "o problemă gravă cu care se confuntă ţara noastră".

"În loc să ne avertizeze, ar putea să ne împărtaşească din experienţa lor în acest domeniu, astfel încât şi noi să putem performa mai bine", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel