General al lui Bashar al-Assad: Nu știam de existența lui Hayssam

hayssam
hayssam

Un general al forțelor armate siriene confirmă, indirect, ”operațiunea neautorizată pe teritoriul altui stat” anunțată de Traian Băsescu, dacă statul despre care vorbea președintele este Siria. Liderul militar Hasan Hasan neagă ipoteza unui acord între guvernul de la București și cel de la Damasc în chestiunea Omar Hayssam, ”teroristul României nr. 1”, despre care nici măcar nu a auzit.

UPDATE: Televiziunea Digi24 transmite că i-a contactat pe reprezentanții agenției de presă siriene de stat, iar aceștia au infirmat informațiile publicate de site-ul postului de radio Vocea Rusiei.

Întrebat dacă Omar Hayssam a fost încarcerat în Siria și ulterior predat autorităților române, Hassan a răspuns, pentru Vocea Rusiei: ”Suntem întotdeauna deschişi să cooperăm cu alte state în domeniul luptei cu terorismul. Dacă o asemenea predare ar fi avut loc, am fi ştiut despre acest lucru. În cazul teroristului român nu am o asemenea informaţie. Mai mult, am aflat de la dumneavoastră despre existenţa lui Omar Haysam”.

Directorul agenției de presă siriană SANA, Ahmed Daua, spune că închisoarea în care ar fi fost închis Hayssam până la aducerea în România nu se afla în Siria, ci în Irak. ”Siria nu are nicio legătură cu persoana şi soarta acestui terorist. Din informaţiile pe care le am, el era ţinut la o închisoare din Irak şi de acolo a fost transferat în România”, a declarat Daua.

Executivul de la București a vorbit pe două voci în chestiunea Hayssam. Guvernul, prin premierul Victor Ponta, a spus că Omar Hayssam a fost adus în țară cu un avion militar, după un protocol în conformitate cu legile României. Președintele Traian Băsescu face, de cealaltă parte, ”declarația de care aveam nevoie”: ”România a efectuat o operațiune neautorizată pe teritoriul altui stat” pentru aducerea sirianului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel