Gazele pentru populație se scumpesc de la 1 iulie

Veste proastă pentru populație. Micii consumatori și populația vor plăti, de la 1 iulie, cu 2,5% mai mult pentru gazele consumate, iar factura companiilor va urca cu 1,5%, pentru că au crescut importurile de gaze din Rusia, a declarat miercuri președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Nicule Havrileț.

Nicule Havrileț a arătat că importul mai mare pentru luna iulie creşte ponderea gazelor aduse din Rusia în coșul de consum, astfel că prețul final va fi majorat cu 1,5% la firme și cu 2,5% la populație.

Creşterea preţului pentru populaţie este sub nivelul de 3% prevăzut în programul de liberalizare a pieţei, a menţionat şeful ANRE.

Guvernul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internațional să renunţe treptat la preţurile reglementate la electricitate şi gaze.

Citește și: Consumul de gaze de import, în aprilie, cu mult peste cel estimat

Populaţia beneficiază de o perioadă mai lungă de aplicare a liberalizării preţurilor gazelor naturale, respectiv până în 2018, termen care ar putea fi însă prelungit cu un an. Pentru consumatorii noncasnici de gaze, dereglementarea ar urma să se încheie în 1 octombrie 2014.

Citește și: România a importat gaze la un preț de circa 400 de dolari pe mia de metri cubi în 2013

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel