România a importat gaze la un preț de circa 400 de dolari pe mia de metri cubi în 2013

gaze naturale
gaze naturale

Prețul la care România a importat gaze anul trecut a oscilat în jurul valorii de 400 de dolari pe mia de metri cubi în fiecare lună, potrivit raportului pentru 2013 al pieței de gaze naturale, realizat de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Astfel, anul a început cu un preț de 409 dolari pe mia de metri cubi în ianuarie și s-a încheiat cu 392 dolari pe mia de metri cubi.

Cel mai mare preț a fost în martie, respectiv 411 dolari pe mia de metri cubi, iar cel mai mic, în luna septembrie, adică 390 de dolari pe mia de metri cubi.

Raportul mai arată că, anul trecut, România a consumat gaze de producție internă în proporție de 84,72%, iar gazele de import au acoperit 15,28% din consum.

La finele lunii trecute, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileț, declara că România a plătit pentru gazele importate anul trecut cu un miliard de dolari mai puțin decât în 2012.

CITEȘTE ȘI: România, dependentă de Rusia? Paralelă între importuri și exporturi

"În sectorul de energie electrică, dereglementarea pe sectorul non-casnic s-a făcut foarte ușor, pentru că producția este mai mare decât consumul, dar la gaze este mai complex, pentru că noi trebuie să importăm. Totuși, factura la importul de gaze a scăzut anul trecut cu un miliard de dolari, ceea ce înseamnă un plus în balanța externă de plăți a României”, a spus Havrileț.

Potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Statistică, anul trecut, România a importat cu 50% mai puține gaze decât în 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel