Gavrilescu: România a reuşit să închidă dosare legislative extrem de importante pe durata Preşedinţiei la Consiliul UE

Preşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene a reuşit să închidă dosare legislative extrem de importante, precum standardele emisiilor de CO2 la vehiculele grele, Regulamentul pentru poluanţii organici persistenţi şi Regulamentul Life, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, la Consiliul miniştrilor Mediului, ce are loc în Luxemburg. 

"A fost o onoare, dar în acelaşi timp şi o mare responsabilitate pentru mine ca să co-prezidez Consiliul de Mediu, alături de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş. Preşedinţia română a pus un accent sporit pe avansarea obiectivelor agendei Uniunii Europene privind protecţia mediului şi schimbările climatice, în sensul implementării obiectivelor dezvoltării durabile şi a Acordului de la Paris. Este o mare bucurie pentru noi că am reuşit pe Preşedinţia română să închidem dosare legislative extrem de importante, precum standardele emisiilor de CO2 la vehiculele grele, Regulamentul pentru poluanţii organici persistenţi şi Regulamentul Life. Ultimul a fost negociat, rămânând partea financiară pentru cadrul multianual", a spus Gavrilescu. 

Ministrul român al Mediului a menţionat că, pe lista temelor de discuţie programate în Luxemburg, se află substanţele chimice, plasticul de unică folosinţă, deşeurile marine şi aplicarea politicilor de mediu.

"În cadrul şedinţei Consiliului de astăzi, în prima parte a zilei, vom prezenta concluziile Preşedinţiei române privind substanţele chimice. Rămâne ca, în perioada următoare, fiecare stat membru să pună în aplicare măsuri, astfel încât sănătatea cetăţenilor europeni şi a mediului să fie protejată. În timpul prânzului de lucru vom exprima opinii şi sper să fie extrem de importante privind plasticul de unică folosinţă şi măsurile pe care trebuie să le adoptăm privind deşeurile marine. În partea a doua a zilei vom exprima opinii privind evaluarea şi îmbunătăţirea aplicării politicilor de mediu", a subliniat Graţiela Gavrilescu. 

Miniştrii Mediului din Uniunea Europeană participă, miercuri, în Luxemburg, la Consiliul de Mediu al UE. Dezbaterile sunt prezidate de România, în calitate de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel