Garda Națională SUA, trimisă la granița cu Mexic

Donald Trump
Donald Trump

 Misiunea Gărzii Naţionale americane trimisă la frontiera mexicană este pe cale să fie extinsă, a anunţat marţi ministrul pentru securitate internă a SUA, Kirstjen Nielsen, informează miercuri AFP. 

Nielsen a declarat la postul Fox News că 1.600 de membri ai Gărzii Naţionale sunt în prezent postaţi la această frontieră, număr ce va ajunge la 2.200 pentru a putea răspunde noilor responsabilităţi ale gărzii. 

Măsura, până la construirea zidului 

Preşedintele american Donald Trump, care a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale o prioritate, a declarat în aprilie că va trimite mii de soldaţi ai Gărzii Naţionale la frontiera sudică a SUA, unde aceştia ar putea rămâne până la construirea zidului, promisiune a campaniei sale electorale. 

"Iniţial, ne-am concentrat pe susţinerea patrulelor de frontieră, însă acum am extins" rolul gărzii, trupele supraveghind de asemenea punctele de intrare şi ocupându-se de misiuni de informaţii şi analiză, a declarat Nielsen. 

După decizia lui Trump, până la 4.000 de gărzi ar putea fi desfăşurate în total de-a lungul frontierei cu Mexicul, care se întinde de-a lungul a patru state americane, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel