Gafe la nivel înalt față de Regina Elisabeta a II-a. Britanicii sunt șocați

Regina Elisabeta a II-a la ceremoniile dedicate împlinii a 70 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia
Regina Elisabeta a II-a la ceremoniile dedicate împlinii a 70 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia

Supușii Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii sunt șocați de gafele de protocol comise față de suverana lor de către gazdele ceremoniilor dedicate împlinirii a 70 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

 

Franța a organizat săptămâna trecută o serie de evenimente de comemorare a 70 de ani de la debarcarea Aliaților în Normandia, moment pivotal al celui de-Al Doilea Război Mondial. Mai mult de douăzeci de șefi de stat și capete încoronate au participat la ceremoniile dedicate acestui moment epocal, și deși, per ansamblu, atmosfera a fost una serioasă, caldă, diplomată, gazdele au bifat și câteva gafe, scrie lepoint.fr.

Sâmbătă, 7 iunie, când ploua ușor, suverana Marii Britanii a dezvelit o placă în piața de flori din Paris, care-i va purta numele, ceremonie la care a participat și proaspătul primar al capitalei franceze, Anne Hidalgo.

Fotografii prezenți, zeloși în a-și face meseria când au văzut aceste două flori printre flori, au rămas surprinși de ceea ce au remarcat. Regina Elisabeta a-IIa, în vârstă de 88 de ani şi regină de 62 de ani, îşi ţinea singură umbrela, în timp ce Anne Hidalgo, care nu are încă 55 de ani şi este primar de mai puţin de două luni, a avut nevoie de un ofițer de securitate pentru a o feri de picăturile de ploaie.

Citește și Gafa Angelei Merkel în faţa lui François Hollande

Una dintre reprezentantele celel mai vechi și mai tradiționale monarhii îşi ascunde slujitorii, în timp ce edilul Parisului, abia instalat, se plimbă protejată de umbrela ținută de unul dintre ofiţerii de securitate, relateză sursa citată.

François Hollande, greșeli de protocol

O altă gafă față de Regina Elisabeta a II-a a fost remarcată cu o zi înainte, în timpul dineului oferit la Palatul Elysee de către președintele Franței, François Hollande, unde au fost prezenți 240 de invitați de marcă. François Hollande s-a așezat la masă înaintea suveranei britanice, deși Elisabeta a II-a a așteptat câteva momente reîntoarcerea președintelui.

Vezi AICI gafa lui Francois Hollande din timpul dineului

Președintele Francois Hollande mai marcase o greșeală de protocol și în data de 5 iunie, când a primit-o pe Majestatea Sa. Deși protocolul  impune ca regina să iniţieze o strângere de mână, dacă vrea, președintele Franței i-a întins mâna, pentru ca mai târziu Francois Hollande să se așeze în mașină înaintea suveranei.  protocolul impune ca regina să iniţieze o strângere de mână, dacă vrea. Mai târziu, şeful statului a comis o nouă gafă, scrie publicaţia, referindu-se la faptul că Hollande s-a aşezat primul în maşină, înaintea reginei.

Site-ul lepoint.fr încheie într-o fomulare ironică, perseverenţa este adesea o calitate, dar uneori, poate fi un defect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel