Gafa Ralucăi Prună: Cum o taxează Adrian Năstase

Adrian Nastase
Adrian Nastase

Fostul premier Adrian Năstase îi atrage atenția Ralucăi Prună, ministrul Justiției, că nu ea dă grațierile colective și amnistia, ci Parlamentul. Iar grațierile individuale le dă președintele. Precizarea vine după ce Raluca Prună a spus că nu este o prioritate pentru ea să dea o grațiere sau amnistie. 

"Așadar, ministrul justitiei nu 'dă' nimic în aceasta materie; poate eventual sa propună guvernului o anumită politică penală referitoare la aceste chestiuni, ceea ce nu face", a scris Adrian Năstase. 

Fostul premier, care a fost închis, scrie, pe blogul său, că "Sigur, schimbarea condițiilor în închisori nu se poate realiza decât gradual, pe termen lung, necesitând fonduri importante. Este însă, tot atât de adevărat ca situația actuală din închisori este dramatică, inumană în unele cazuri. Această problemă a devenit o problemă europeană, prin deciziile repetate luate de CEDO".

Adrian Năstase susține ideea ca Parlamentul să aprobe o lege de grațiere colectivă, în condițiile în care România ar urma să plătească 80 de milioane de euro penalități "pentru două rațiuni principale– reducerea supraaglomerarii din închisori și reducerea expunerii la 'contaminare' a infractorilor primari cu recidiviști și cu infractori 'moderni', 'treinuiți' în străinătate". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel