Gafă marca Traian Băsescu. Ziua Imnului declarată cu o lună mai devreme

 Traian Băsescu gafează din nou. Acesta le-a transmis, sâmbătă,  un mesaj românilor cu ocazia Zilei Imnului cu... o lună mai devreme. Din comunicatul de presă transmis de Administraţia Prezidenţială reiese că Imnul "Deşteaptă-te române" este sărbătorit pe 29 iunie, deşi data corectă este 29 IULIE. Noua gafă a președintelui vine după ce, cu câteva zile înainte, Traian Băsescu ura romănilor la mulți ani în ziua doliului național pentru comemorarea victimelor accidentului din Muntenegru.  

 Preşedintele Traian Băsescu a transmis, sâmbătă, un mesaj de Ziua Imnului, deşi aceasta este sărbătorită, potrivit unei legi din 1998, la 29 iulie.

 Ziua Imnului naţional este sărbătorită la 29 iulie, anual, potrivit unei legi din mai 1998. Prin Legea 99 din 26 mai 1998 pentru proclamarea Zilei Imnului Naţional al României, "se proclamă ziua de 29 iulie Ziua imnului naţional al României - Deşteaptă-te, române, simbol al unităţii Revoluţiei Române din anul 1848".

 „Ziua de 29 IUNIE, când toţi românii sărbătoresc Imnul Naţional, ne oferă un bun prilej să înţelegem cât de important este să fim uniţi în jurul valorilor noastre naţionale. (...) În această zi de sărbătoare îi invit pe toţi românii să cinstească şi să onoreze cu sufletul deschis Imnul nostru Naţional, «Deşteaptă-te, române»!, scrie în comunicatul preşedinţiei.

 Şefului statului îi invită pe români să "cinstească şi să onoreze cu sufletul deschis" Imnul Naţional. "În această zi de sărbătoare îi invit pe toţi românii să cinstească şi să onoreze cu sufletul deschis Imnul nostru Naţional, «Deşteaptă-te, române»!", se arată în mesajul preşedintelui.

 După ce presa a relatat noua gafă,  Administrația Prezidențială a retras comunicatul după site, iar Traian Băsescu a declarat că vinovații vor fi sancționați cu 10 la sută din salariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel