Gabriela Firea, acuzații grave la adresa Sorinei Pintea: Ce fel de guvern avem?

Bogdan Cotigă / 04 feb 2019 / 23:00 Salveaza PDF Comentarii
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul Gabriela Firea a lansat acuzații dure la adresa Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, referitor la modul în care a gestionat situația apei potabile în București.  

"O apreciez pe doamna Pintea, pentru că este o femeie într-o funcție importantă și am susținut întotdeauna promovarea doamnelor în astfel de poziții. Conduce un minister greu, dar modul în care a intrat în această dispută politică nu o onorează și îmi măsor foarte bine cuvintele. Am informații importante din minster, dar și din zona politică. Nu a fost o întâmplare că a izbucnit un scandal exact când eu eram cu Asociația Municipiilor din România în dispută cu domnul Dragnea pe tema bugetului primăriei. Ceea ce anii trecuți a fost o normalitate, anul acesta s-a exacerbat. Mă uitam la TV, cum domnul ministru Deneș spunea că nu a fost poluare cu amoniu pe Argeș și mă gândeam ce fel de guvern avem deoarce chiar propria colegă de partid și de guvern, doamna Pintea, a spus săptămâna trecută că a fost poluare pe Argeș, că s-a deversat, că zăpada a preluat tot felul de substanțe. Deci membri ai Guvernului se certau pe televizoare... Dar tot Primăria Capitalei este vinovată", a spus Firea la B1 TV.

Contradicție între declarații

 

Firea spune că ministrul Pintea i-a spus la telefon o informație opusă celei pe care a comunicat-o public.

"Pe 30 ianuarie la ora 20.00 am vorbit cu DSP care mi-a spus că este depășită puțin cantitatea de clor, dar că nu este un pericol public, că apa este potabilă și că nu sunt probleme. La ora 22.00 m-a sunat doamna ministru să îmi spună la fel, că nu sunt probleme, dar că trebuie să dea un comunicat de presă în care am văzut apoi că scria că apa nu trebuie băută și să nu se spele cetățenii cu ea", a mai declarat primarul Capitalei. 

VEZI ȘI:

Pintea, declarații despre Firea. ”Nu suntem în faza în care să politizăm”

Sorina Pintea, PRIMA REACȚIE, în scandalul bugetului


Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23