Gabriela Firea a convocat ședința ordinară a CGMB. Ce se află pe ordinea de zi

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat ședința ordinară a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), luni, 1 august 2016, începând cu ora 12.00, primul punct pe ordinea zi fiind cel prin care se va numi Consiliul de Administrație provizoriu, la Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București (RADET). Propunerea de proiect survine dupa ce conducerea RADET a demisionat în data de 28 iulie.

Pe ordinea de zi a ședinței CGMB de luni se află și alte proiecte care vizează atât aspecte administrative, cât și proiecte culturale prin care se dorește îmbunătățirea vieții culturale a Capitalei. 

Un alt proiect de hotărâre de pe ordinea de zi este cel care solicită CGMB aprobarea Strategiei Culturale a Municipiului București în vederea depunerii candidaturii la titlul de Capitală Europeana a Culturii în anul 2021. Strategia Culturală a Municipiului București 2016-2026 este un document esențial în procesul de accedere la titlul de Capitală Culturală Europeană și reprezintă, în primul rând, un proces de schimbare pentru oraș, pentru imaginea lui, pentru infrastructura sa, pentru sectorul său cultural și pentru cetățeni, mai ales că aceste schimbări au efecte pe termen lung.

Prin această Strategie se dorește "activarea cartierelor/cultura în proximitate", asigurarea accesului și încurajarea unei participări generalizate și echilibrate a tuturor cetățenilor orașului la sistemul cultural, poziționarea Bucureștiului ca o capitală culturală atractivă a spațiului european, prin încurajarea parteneriatelor, a schimburilor culturale și prin promovarea ofertei creative a Bucureștiului în oferta turistică a orașului sau creșterea capacității și sustenabilității sectorului cultural prin propuneri de modificări legislative.

Citește și: Rămân bucureștenii fără apă caldă și căldură? Ce spune Gabi Firea

Alte trei proiecte de hotărâre propun denumirea unor spații publice din București cu numele unor personalități marcante ale României sau cu alte semnificații istorice și aici amintim "Piața Radu Beligan" propusă în spațiul public situat la intersecția Bulevardului Carol I cu Bulevardul Ion C. Brătianu; "Piața Elie Wiesel" - denumire propusă pentru spațiul public situat la intersecția străzii Sofia cu strada Emile Zola, sector 1 și "Piața Alger" pentru spațiul public situat la intersecția dintre Str. Rabat cu Str. Ermil Pangrati și Aleea Alexandru, sector 1, în virtutea bunelor relații între România și Algeria.

Un alt proiect de hotărăre vizează, printre altele, și înființarea, în cadrul Teatrului Evreiesc de Stat, a Centrului de Cercetare și Conservare a Culturii Idiș, a cărui inaugurare se va face cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru Idiș – 140 de ani de teatru idiș în România.

Totodată, se propune spre aprobarea Consiliului General organizarea evenimentului "Gala Premianților care au obținut media 10 (zece) la examenul de bacalaureat și la evaluarea națională" prin care se dorește evidențierea elevilor care au obținut rezultate excepționale la cele două examene naționale.

În ceea ce privește aspectele administrative, pe ordinea de zi se mai află și două proiecte de hotărâre care vizează efectuarea tratamentelor de dezinsecție – combatere țânțari de către Centrul de Protecție a Plantelor București în parcurile și pe spațiile verzi administrate de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, precum și împuternicirea Consiliilor Locale ale Sectoarelor 1 – 6 Bucurețti să efectueze serviciul de salubrizare – activitatea deratizare – combatere șobolani în parcurile, spațiile verzi, locurile de joacă pentru copii, locuri de agrement, precum și în alte locuri publice pe care le dețin.

Citește și: Demisie în masă de la conducerea RADET

În ceea ce privește spațiile verzi din București, pe ordinea de zi se mai află un alt proiect de hotărâre, care vizează aprobarea unui protocol de colaborare dintre Municipiul București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Bucuresti și Asociația Peisagiștilor din România – filiala București, privind protejarea spațiilor verzi din Municipiul București. Prin acest proiect se dorește identificarea unor instrumente prin care să implice specialiști în cercetare, alături de specialiștii din cadrul Primăriei Municipiului București, în activitatea de îmbunătățire a calității spațiilor verzi și de extindere a acestora, cu respectarea conceptului de dezvoltare durabilă.

NOTA: aveti atasata ordinea de zi a sedintei ordinare CGMB din data de 1 aug 2016. Ordinea de zi a ședinței ordinare CGMB din data de 1 august 2016 poate fi accesata și pe site-ul PMB.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel