EXCLUSIV  Gabriel Cocu, specialist în dresaj canin: Greșeala pe care o fac stăpânii de animale - video

Gabriel Cocu, specialist în comportament și dresaj canin, vorbește la ”Jungla Urbană” despre câini și proprietarii lor și cum să ne facem animalul de companie să simtă că este iubit.

”Hai să începem cu cei de acasă” a fost propunerea lui Gabriel Cocu, care ne-a promis că nu-i va uita nici pe câinii fără stăpân, animale care nici ele nu au nicio vină că sunt nevoite să împartă habitatul cu oamenii.

Este firesc ca oamenii să-și dorescă un companion atât de devotat cum este câinele. Necazul este că nu întotdeauna motivele pentru care oamenii își iau un câine sunt clar determinate de la început. Foarte, foarte rar se întâmplă ca oamenii să își facă temeri înainte de a-și lua un câine. Am văzut foarte des situații în care oamenii și-au luat un Malinois (Ciobănesc Belgian), un câine dur, un câine militar, pur și simplu pentru că am fost la șefu' și șefu' avea unul...(...)” a povestit dresorul.

Sunt firme care au printre criteriile de angajare și dacă viitorii angajați sunt iubitori de câini. 

”(...) Sunt oameni care își iau un câine fără să aibă un motiv personal neapărat sau fără să aibă un criteriu, pentru că asta mi se pare că este cea mai mare problemă. Treci de faza inițială, de emoție, și te trezești cu un câine care are nevoi: de mișcare, o anumită dietă, are nevoie să petreci cu el un timp de calitate, canin vorbind. (...) Tu îi dai cea mai bună mâncare și uiți de el într-un colț; e o chestie care are cum să-l satisfacă, vis-a-vis de nevoia lui de a face echipă. Și aici intervenim noi...” a explicat Gabriel Cocu, specialist în comportament și dresaj canin, al cărui interviu pe această temă îl puteți umări în clipul de mai jos:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel