Futsal: Selecţionerul României, Robert Lupu, declaraţii după EURO 2018

Selecţionerul echipei naţionale de futsal, Robert Lupu, a declarat într-un interviu acordat site-ului oficial al FRF, după eliminarea României din faza grupelor la EURO 2018, că este nevoie de câteva schimbări, deşi susţine că jucătorii săi nu s-au făcut de râs la acest turneu final.

'Am spus înaintea turneului final că Portugalia şi Ucraina, colegele noastre de grupă, sunt favorite pentru calificarea în sferturile de finală. Mai spuneam că vom merge în Slovenia să jucăm futsal. Am văzut încă de atunci cum stau lucrurile, deşi toţi ne-am dorit şi am dat totul pentru a ieşi din grupă. Ne-a lipsit şi norocul, atât de important în astfel de situaţii. Dacă există cineva care susţine că România nu a jucat futsal de calitate la acest turneu final, înseamnă că minte. Am lăsat o impresie bună. Nu ne-am făcut de râs. Per ansamblu, sunt mulţumit de cum ne-am prezentat la acest Campionat European. Am demonstrat în aceste două jocuri disputate la EURO că suntem în creştere', a spus selecţionerul.

Robert Lupu susţine că scorul de 1-4 din meciul cu Portugalia este unul 'mincinos' şi că în partida cu Ucraina 'norocul' şi 'arbitrajul' au avut un rol important.

'Am ţinut aproape de Portugalia o bună parte din meci. A venit acel gol magnific al lui Ricardinho, de 3-1, şi totul s-a prăbuşit. În final a fost 4-1, un rezultat mincinos. Ne-am bătut cu Portugalia, am avut curaj să scoatem şi portarul. Mă şi gândeam la un moment dat la un 2-3 care ne-ar fi ţinut în cursă pentru calificarea în faza eliminatorie dacă, fireşte, făceam un egal în confruntarea cu Ucraina. Însă Ucraina e o echipă tare, care avansează aproape de fiecare dată în faza eliminatorie. A fost un meci în care norocul a avut un rol important. Şi arbitrajul. Am fost mai buni ca ei, dar, în ciuda acestui amănunt, am pierdut. Am demonstrat că la 2-2 noi suntem cei care vrem să câştigăm meciul. Am atacat până la final. Grupa C a fost cea mai grea grupă, cu doi capi de serie. Ucraina a fost în Urna a II-a doar pentru că Slovenia, naţionala ţării gazdă, trebuia să fie cap de serie la tragerea la sorţi', a explicat el.

Selecţionerul nu le reproşează nimic jucătorilor după turneul final. El a menţionat că este nevoie de schimbări în perioada următoare, sugerând naturalizarea a 2-3 jucători străini.

'Avem nevoie de câteva schimbări. Trebuie să facem ceea ce fac toate marile echipe, să naturalizăm 2-3 jucători, oameni care pot face diferenţa în duelurile 'unul contra unul', jucători de care, din păcate, nu dispunem. Avem nevoie de un pivot, de unul-doi oameni în bandă, aşa cum am spus, care să facă diferenţa, şi de unul în spate. Îl am în vedere pe Cristian Cardenas, care evoluează acum în prima ligă din Spania, ţara sa natală. A jucat în România, la Târgu Mureş. Un jucător de mare calitate. Îl ştim şi ne ştie. Are 27 de ani şi e un jucător care ne-ar putea ajuta. Apoi, Ique Ribeiro, care a jucat de asemenea în România. Are 33 de ani, dar ne poate ajuta şi el într-o primă fază. Îmi place foarte mult brazilianul Wellington Da Silva, portarul de la United Galaţi. E tânăr, e de mulţi ani în România şi chiar am avea nevoie de el', a adăugat Robert Lupu.

[citeste si]

Echipa naţională de futsal a României a revenit acasă după EURO 2018, competiţie în care prima reprezentativă nu a putut trece de faza grupelor. România a pierdut ambele partide din Grupa C, 1-4 cu Portugalia şi 2-3 cu Ucraina. AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel