Urmărește emisiunea live


Funeriu susține fuziunea universităților

Funeriu remaniere
Funeriu remaniere

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, vineri, la Iaşi, că încurajează fuziunile între universităţi, susţinând că în prezent resursa universitară este dispersată şi că există prea multe universităţi şi prea puţini studenţi.

Ministrul Daniel Funeriu a afirmat, într-o conferinţă de presă, susţinută la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, că în România ar trebui să funcţioneze poluri universitare de excelenţă, prin formarea unor consorţii, care să grupeze mai multe instituţii de învăţământ superior.

"Avem prea multe universităţi şi prea puţini studenţi. Încurajez fuziunea universităţilor, iar noua Lege a educaţiei încurajează la rându-i acest lucru. Resursa este dispersată în mediul academic. Aş da un singur exemplu, oraşul francez Strasbourg, care e cam de mărimea Iaşiului. La Strasbourg, aveau trei universităţi care în final au fuzionat, iar acum au cea mai bună universitate din Franţa", a explicat ministrul Educaţiei.

El a adăugat că la Iaşi a existat deja o astfel de discuţie între conducerile universităţilor locale, precizând că ministerul încurajează iniţiativa.

Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu s-a întâlnit, vineri, la prânz, cu membrii Biroului Senat al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, discuţiile vizând, în principal, prevederile noii Legi a educaţiei.

"Respect autonomia universitară. Am simţit din partea conducerii universităţii ieşene tot atâta prietenie cât am şi eu pentru instituţia din Iaşi. Am ţinut să fac prima vizită la Universitatea din Iaşi, pentru că aici, pe 12 martie 2010, în timpul şedinţei de guvern, şi-a început parcursul legislativ noua lege a educaţiei", a afirmat Daniel Funeriu, citat de Mediafax

Ministrul Educaţiei a anunţat că se va deplasa în centrele universitare mari ale ţării, pentru a discuta pe marginea noii Legi a educaţiei şi pentru a prelua sugestiile mediul academic.

"Iaşiul e doar începutul periplului meu. Voi merge în cele mai bune universităţi din România, pentru a discuta cu oamenii din mediul academic şi pentru a prelua din sugestiile lor. Vizitele mele se înscriu într-un apel către elitele româneşti pentru a se implica în viaţa universităţilor, ţinute prea mult timp sub control de mediocritate", a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel