Experții de la Harvard au vorbit despre un fruct care are beneficii uimitoare în combaterea cancerului.
Dr. William W. Li, medic, cercetător și absolvent al Universității Harvard, a lăudat beneficiile unui fruct care se vinde în toate magazinele din România. Este vorba despre kiwi. Expertul în sănătate a vorbit despre proprietățile vindecătoare ale acestui fruct, care este plin de antioxidanți și poate ajuta la repararea ADN-ului și la prevenirea bolilor, Express.
„Este de fapt o boabă mare care provine din China, unde a fost odată colectată din sălbăticie în scopuri medicinale”, a clarificat acesta.
Potrivit lui,consumul de kiwi poate aduce beneficii semnificative sistemului digestiv.
„Ar trebui să mulțumim fructelor kiwi pentru îmbunătățirile pozitive pe care le aduce microbiomului nostru, metabolismului glucozei și metabolismul lipidelor”, a spus el.
Totodată, dr. William W. Li a vorbit despre capacitatea kiwi-ului de a repara ADN-ul și de a preveni deteriorarea acestuia, ceea ce ar putea ajuta la combaterea bolilor precum cancerul.
„Kiwi conțin, de asemenea, niveluri ridicate de vitamina C, acid clorogenic și acid chinic, care au toate efecte antioxidante”, a adăugat el.
„Poate cel mai interesant, cercetătorii de la Institutul de Cercetare Rowett din Scoția au examinat capacitatea kiwi-ului de a reduce daunele ADN-ului. Au recrutat 14 voluntari sănătoși și le-au dat să mânânce zilnic câte unul, doi sau trei kiwi. Participanții au mâncat o doză diferită de fructe în fiecare dintre cele trei perioade de timp, iar apoi li s-a luat analize de sânge la începutul și sfârșitul fiecărei perioade. Rezultatele au arătat că consumul de kiwi, indiferent de cantitate, ar putea reduce daunele ADN-ului cu aproximativ 60%”.
Dr. Li a adăugat: „Când cercetătorii s-au uitat mai atent la ADN, au descoperit că consumul de trei fructe pe zi a crescut de fapt activitatea de reparare a ADN-ului cu 66%. Așadar, consumul de kiwi nu numai că ajută sângele la neutralizarea radicalilor liberi care dăunează ADN-ului, dar ajută și la întinerirea ADN-ului care a fost deja deteriorat”.
Recunoscând beneficiile remarcabile ale fructelor de kiwi, dr. Kunal Sood a spus: „Acest lucru este adevărat. S-a demonstrat că kiwi nu numai că repară daunele ADN-ului, ci stimulează și repararea ADN-ului și există cercetări pentru a susține acest lucru”.
Kiwi este plin de vitaminele C și E, care sunt ambele antioxidanți puternici care ajută la repararea ADN-ului, potrivit doctorului Sood. El a explicat: „În termeni mai simpli, acest lucru aduce beneficii sănătății noastre prin scăderea riscului de cancer, încetinirea procesului de îmbătrânire, întărirea sistemului imunitar și protejarea creierului”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News