Frontul Național: RETRAGERE importantă din viața politică

Jean-Marie Le Pen, Marine Le Pen
Jean-Marie Le Pen, Marine Le Pen

Deputata Marion Maréchal-Le Pen, nepoata conducătoarei partidului Frontul Național (FN), Marine Le Pen, a anunțat că a decis să se retragă temporar din viața politică, transmite agenția EFE, potrivit Agerpres.

"Nu renunț definitiv la lupta politică. (...) Nu aș putea să rămân indiferentă în fața suferinței compatrioților mei", a spus tânăra, de 27 de ani, cotidianului 'Dauphiné Libéré', fără să specifice cât timp va rămâne departe de politică.

Marion Maréchal-Le Pen, care în 2012 a devenit cea mai tânără deputată din Franța, renunță de asemenea și la mandatul de consilier în regiunea Provența-Alpi-Coasta de Azur (PACA), a detaliat "Le Parisien".

Moștenitoarea politică a familiei Le Pen, mamă a unei fetițe, dorește "să-și schimbe viața" și să intre în lumea companiilor private.

Conform "Liberation", citat de EFE, decizia lui Marion Maréchal-Le Pen ar fi motivată de dezacordul său față de linia "stângistă" în plan economic promovată de vicepreședintele FN, Florian Philippot.

Nepoata lui Le Pen întruchipa aripa cea mai conservatoare și catolică a FN și era mai apropiată de ideile politice ale bunicului său, fondatorul partidului Jean-Marie Le Pen, decât de cele ale mătușii sale, Marine Le Pen.

Jean-Marie Le Pen a apreciat marți ca o "dezertare" retragerea nepoatei sale, dacă nu este motivată de ceva "grav", și a spus că îl întristează că aceasta părăsește lupta.

Jean-Marie Le Pen, 88 de ani, a criticat de asemenea faptul că nepoata sa a decis să se retragă cu o lună înaintea alegerilor parlamentare prevăzute pentru 11 și 18 iunie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel