Fraudare alegeri locale 2020. Primar, în arest - știrea care-i dă fiori lui Armand

Foto: Facebook Clotilde Armand
Foto: Facebook Clotilde Armand

Un primar a fost plasat în arest la domiciliu în dosarul fraudării alegerilor locale din 2020.

Primarul comunei prahovene Ciorani a fost plasat, miercuri, în arest la domiciliu în dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020, decizia instanţei fiind definitivă, citează Agerpres.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a respins contestaţia formulată de procurori şi a menţinut decizia Judecătoriei Ploieşti care a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul lui Voicu.

Astfel, la acest moment, 16 inculpaţi se află în arest la domiciliu, iar o altă persoană, care a şi încheiat acord de recunoaştere a faptelor cu procurorii, se află sub control judiciar.

Patru dintre persoanele inculpate, acorduri de recunoaştere a faptelor cu procurorii



Patru dintre persoanele inculpate în acest dosar au încheiat acorduri de recunoaştere a faptelor cu procurorii, acordurile fiind deja trimise la Judecătoria Buzău.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova - Serviciul investigaţii criminale, au efectuat, în luna iunie, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

"Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice", preciza Parchetul.

Inculpaţii din dosarul fraudei electorale din comuna Ciorani "nu au absolut niciun trac infracţional", sunt "naturali" şi râd în legătură cu modul propriu de fraudare a alegerilor, "furând" voturile alegătorilor "fără niciun resentiment", se arăta în motivarea Tribunalului Prahova, care a dispus în iunie arestarea preventivă a inculpaţilor.

Conform documentului, aceştia sunt naturali "pentru că nu le pasă de valorile unei societăţi democratice". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel