Fraudă la Consulatul României la Strasbourg

O secretară a Consulatului General al României la Strasbourg a fost trimisă în judecată pentru delapidare, fiind acuzată că şi-ar fi însuşit peste 46.000 de euro din fondurile provenite din încasările consulare pe care nu le-a depus  la bancă.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a Elenei Grigore, pentru delapidare, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în intervalul octombrie 2010 - martie 2013, Elena Grigore, secretar dactilo-contabil în cadrul Consulatului General al României la Strasbourg, şi-a însuşit şi a folosit în interes personal o parte din fondurile provenite din încasările consulare ce îi fuseseră predate pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să le depună la bancă.

În cei aproape trei ani, Elena Grigore şi-ar fi însuşit 46.164,88 de euro.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra imobilului deţinut de către Elena Grigore în coproprietate, pentru recuperarea prejudiciului produs bugetului de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel