Franţa: Cinci persoane au fost arestate în legătură cu atacul din decembrie de la Strasbourg

Cinci persoane au fost arestate în legătură cu atacul sângeros cu o armă de foc şi cu un cuţit care a avut în decembrie la Târgul de Crăciun de la Strasbourg, a declarat marţi o sursă judiciară franceză, potrivit DPA.

Cotidianul Le Parisien şi alte media franceze au relatat că cele cinci persoane sunt suspectate că i-au asigurat atacatorului Cherif Chekatt arme, care au fost descoperite anterior în timpul unei percheziţii la locuinţa sa în ziua atacului. Chekatt, care nu era prezent în locuinţă când a avut loc percheziţia, a ucis cinci persoane într-un atac în acea seară în popularul Târg de Crăciun din acest oraş din estul Franţei. El a fost împuşcat mortal de poliţie în oraş două zile mai târziu după o căutare intensă.

Anchetatorii au descoperit ulterior o înregistrare video în care el jura supunere organizaţiei extremiste Stat Islamic, care a revendicat atacul. Alte câteva persoane au fost deja plasate sub anchetă oficială sub diverse acuzaţii, printre care terorism şi încălcarea regimului armelor de foc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel