Francois Hollande rupe tăcerea în scandalul imigranților

basescu-hollande
basescu-hollande

Francois Hollande a ținut primul discurs despre imigrație de la preluarea mandatului de președinte al Franței. Liderul socialist și-a declarat aprecierea pentru contribuția străinilor la economia franceză și i-a criticat pe cei care generează o frică de imigranți, un atac voalat al șefului statului la Frontul Național, care capătă o influență crescândă în politica de la Paris.

Hollande a arătat că este nevoie de o politică privind imigrația pentru a asigura "demnitatea" celor găzduiți și de un plafon pentru ce număr de străini poate fi acceptat.

Președintele a dezmințit că rasismul și antisemitismul ar fi fenomene care capătă amploare în Franța. În opinia lui Hollande, frica celor care se tem de "dispariția" Franței este nefondată, o referință la aserțiunile Frontului Național că Islamul va acapara civilizația franceză. Franța are cea mai mare populație de musulmani și evrei din Vestul Europei.

"Sunt cei care visează la o Franță mică și o Franță întoarsă sprea ea însăși. Trebuie să luptăm împotriva acelor idei în numele Franței", a spus Hollande, conform AFP.

Hollande a făcut aceste declarații la inaugurarea Muzeului Național al Istoriei Imigrației, care s-a deschis în urmă cu șapte ani dar nu a beneficiat de o inaugurare oficială a fostului președinte Nicolas Sarkozy.

Conservatorul Sarkozy, care a câștigat recent președinția partidului UMP, a încercat să reducă imigrația în timpul mandatului de președinte și a declarat recent că imigrația "ne amenință modul de viață".

Hollande a lăudat zona de liberă circulație Schengen - pe care Frontul Național o contestă - dar a precizat că plănuiește să propună ajustări pentru a face cele 26 de țări care o compun mai sigure. 

Sondaj-șoc în Franța: Marine Le Pen îl învinge pe Hollande

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel