Parizienii se distrează în timp ce românii trăiesc o TRAGEDIE

cioran
cioran

În cartea sa, ”Când moare o epocă”, Dan Ciachir rememorează momente care cu greu pot fi uitate. Sunt mărturiile unui om care a avut parte de întâlniri fabuloase cu oameni despre care cei mai tineri nu au auzit decât de la profesori sau de la bunici.

De această dată, în capitolul ”Noblețea smereniei”, scriitorul Dan Ciachir ni-l înfățișează pe părintele Dumitru Stăniloae pe care l-a întâlnit pentru prima dată în noiembrie 1982. Despre Dumitru Stăniloae ar fi multe de spus, dar oricine trebuie să știe că avea o natură pozitivă. Era un om cald, apropiat, atent și bun. Şi pentru toate acestea, părintele nu făcea niciun efort. Vorbea pe înţelesul tuturor și lumea găsea oricând o vorbă bună, doar dacă îi trecea pragul casei.

CITEȘTE ȘI: Românul care l-a întâlnit pe Dumnezeu. Ce spune un mare scriitor

Dan Ciachir vorbea mult cu Dumitru Stăniloae. Autorul cărții ”Când moare o epocă” își amintește că părintele i-a povestit un episod în care protagonistul era Emil Cioran. Acestuia din urmă nu îi venea să creadă câtă veselie era pe străzile din Paris, moment în care - la cutremurul din 1977, în România erau ruine, durere, suferință și moarte. 

”Tot Cioran i-a mărturisit cum, după cutremurul din 4 martie 1977, ieșit pe stradă și indignat că parizienii se plimbă și se distrează în vreme ce poporul român trăiește o tragedie, îi venea să facă țăndări toate vitrinele. În două rânduri mi-a vorbit părintele Stăniloae despre acest episod”, scrie Dan Ciachiar în cartea sa. 

Ce nu trebuie uitat despre cutremurul din 4 martie 1977


Data de 4 martie 1977 este o zi neagră în istoria țării noastre. La ora 21:22, pământul a început să se zgâlțâie și nu s-a oprit timp de aproape un minut. Cu o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter, cutremurul a ucis peste 1.570 de oameni, dintre care aproximativ 1.400 numai în București. La nivelul întregii țări, circa 11.300 de oameni au fost răniți, iar aproximativ 35.000 de locuințe s-au prăbușit. 

CITEȘTE ȘI: Refugiu monden în comunism. Unde se ascundeau vedetele din România


VEZI ȘI: Și-a ascuns moartea. Cazul cutremurător al unui celebru medic român

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel