Francezii îl vor premier pe ministrul anti-romi. Hollande, record de impopularitate

Doar 24% dintre francezi și-l mai doresc pe Francois Hollande în funcția de președinte al Franței, potrivit unui sondaj al Institutului LH2, comandat de Le Nouvel Observateur. Premierul Jean-Marc Ayrault este și el foarte impopular în rândul locuitorilor hexagonilor, care vor ca scaunul său de la Matignon să fie ocupat de actualul ministru de Interne, Manuel Valls, care pledează pentru expulzarea în masă a romilor din Franța.

Barometrul citat de Le Nouvel Observateur este realizat lunar, iar Francois Hollande a reușit să depășească un record negativ atins de Nicolas Sarkozy în 2007. În prezent, doar unul din patru francezi mai au o părere bună despre Hollande.

Premierul Jean-Marc Ayrault, primit de omologul său de la București în iulie a.c., a pierdut și el din încrederea francezilor, doar 28% dintre francezi având o părere pozitivă despre șeful Executivului.

Dacă săptămâna aceasta s-ar organiza alegeri, francezii l-ar prefera în locul lui Ayrault pe actualul ministru de interne, Manuel Valls, care întrunește 35% din preferințele alegătorilor. 21% dintre electori ar alege-o pe Martine Aubry, iar 9% îl vor pe Laurent Fabius. Manuel Valls este opțiunea persoanelor în vârstă, a cetățenilor de dreapta și chiar a celor de extremă-dreaptă, dar este respins de Verzi.

[caption id="attachment_388286" align="alignleft" width="640"] Foto: Le Nouvel Observateur[/caption]

Socialistul Manuel Valls a declanșat o dezbatere de amploare în Franța, după ce a cerut expulzarea în masă a romilor din România, despre care spunea că "au vocația de a se întoarce" acasă. Un sondaj realizat la scurt timp după afirmațiile ministrului arăta că șapte din zece francezi sunt de acord cu poziția popularului membru al Guvernului.

Cercetarea sociologică a fost realizată în perioada 7-9 noiembrie 2013, prin telefon, pe un eșantion de 1.002 persoane, reprezentativ pentru populația franceză în vârstă de 18 ani și mai mult.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel