Franța renunță la taxa de 75% asupra veniturilor mari

Franţa se pregăteşte să renunțe la una dintre măsurile preşedintelui Francois Hollande: taxa de 75% asupra veniturilor mari.

Promisă de Francois Hollande în campania electorală din 2012, legea care prevede taxarea marilor averi cu 75% va deveni în curând istorie. Premierul Manuel Valls a anunţat de altfel intenţia de a renunţa la ea încă din luna octombrie a anului trecut, într-o vizită la Londra, când a precizat că impozitul nu va fi prelungit. Acesta viza veniturile pentru anii 2013 şi 2014 şi nu mai figurează în bugetul pe 2015 aprobat de Parlament.

VEZI ȘI: Un vasluian a încercat să schimbe un bec. Ce-a urmat este șocant

Lansată în februarie 2012, taxa de 75% i-a permis lui Hollande să-şi susţină campania prezidenţială ameninţată la acel moment de creşterea în popularitate a lui Jean-Luc Melenchon, candidatul stângii radicale. Taxa a stârnit mai mult polemici în spaţiul public, decât a adus venituri în vistieria statului. Miliardarul Bernard Arnault, cel mai bogat om din Franța, a cerut o dublă cetăţenie, franco-belgiană, ca să scape de impozitare. Şi actorul Gerard Depardieu, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti francezi, a acuzat Fiscul că îi ia 75% din venituri şi a cerut cetăţenia rusă.

Respinsă la sfârşitul anului 2012 de Consiliul Constituţional, care a precizat că exista ameninţarea unei impuneri cu caracter de confiscare, taxa a fost validată în decembrie 2013 într-o versiune remaniată, plătită de companii pentru salariaţii care aveau venituri de peste un milion de euro, dar cu un plafon fixat la 5% din cifra de afaceri.

Potrivit proiecţiilor guvernului, în doi ani taxa a adus venituri de peste 400 de milioane de euro, scrie B1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel