Franța. Măsuri fără precedent de Anul Nou

Aproape 100.000 de polițiști, jandarmi și militari vor fi mobilizați pentru a asigura securitatea de Revelion în Franța, unde noi dispozitive de protecție, printre care blocuri de beton, au fost puse în funcțiune în fața amenințării teroriste.

Aceste noi măsuri au fost luate ca reacție la atentatul jihadist din 19 decembrie de la Berlin, unde 12 persoane au fost ucise la un târg de Crăciun de un tunisian islamist care a intrat cu un camion în mulțime, într-un mod de operare similar celui din timpul atentatului de la Nisa, care a fost comis anul acesta chiar de Ziua Națională a Franței, la 14 iulie, și s-a soldat cu 86 de morți.

"Sărbătoarea de Anul Nou a fost întotdeauna un moment de puternică mobilizare, cu șoferi ce conduc în stare de ebrietate, certuri, focuri de artificii sau mașini incendiate. Acum, se iau în calcul noile amenințări teroriste", aplică o sursă din cadrul poliției franceze, scrie Agerpres.

Prin urmare, vor fi aproape 100.000 de membri ai forțelor de ordine desfășurați în acest sfârșit de săptămână pe tot teritoriul Franței, de Anul Nou.

La o lună și jumătate după atentatul din 13 noiembrie 2015 de la Paris, soldat cu 130 de morți, Revelionul de anul trecut a fost redus la minim în capitala franceză, cu un foc de artificii anulat. Cel din 2016 se anunță mai festiv, cu un spectacol de sunete și lumini pe celebrul bulevard Champs-Elysees, la care sunt așteptați să participe 600.000 de persoane.

Circa 2.000 de agenți de securitate și 400 de agenți de securitate vor fi desfășurați la fața locului, potrivit Municipalității Parisului. De asemenea, zona va fi înconjurată de 3 km bare de protecție.

La Nisa, 150 de polițiști vor fi mobilizați sâmbătă seara, cu întăriri din partea poliției de elită. La Strasbourg (est), vor fi 35 de polițiști și 200 de militari, iar la Toulouse (sud-est) vor fi 200 de polițist, potrivit aceleiași surse.

Amenințarea teroristă rămâne "foarte ridicată" în Franța, a estimat înainte de Anul Nou șeful Poliției franceze, Jean-Marc Falcone, într-un interviu pentru Journal du dimanche.

Franța a fost lovită din ianuarie 2015 de o serie de atentate fără precedent, soldate cu 238 de morți. Anul acesta, au fost dejucate 17 planuri de atentat, potrivit guvernului francez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel