Franța, laude la adresa lui Trump: Determinare exemplară

trump macron
trump macron

Donald Trump a dat dovadă față de Coreea de Nord de o ''determinare'' pe care ''toți președinții americani ar fi avut-o'' dacă s-ar fi confruntat cu o situație similară, a estimat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului francez Christophe Castaner, după declarațiile controversate ale liderului de la Casa Albă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Determinarea președintelui american, așa cum a fost ea exprimată în această noapte, este în orice caz determinarea pe care toți președinții americani ar fi avut-o, deoarece ei nu pot accepta ca o parte a teritoriului lor să facă obiectul unor tiruri cu rachete balistice cu încărcătură nucleară, a afirmat Castaner după un Consiliu de miniștri.

Marcând o netă escaladare retorică, Trump a lansat marți amenințări apocaliptice împotriva Coreei de Nord din cauza ambițiilor sale militare, promițându-i foc și furie, după ce Phenianul a declarat că intenționează să tragă rachete aproape de teritoriul american Guam, situat în Oceanul Pacific.

Franța privește cu preocupare criza provocată de rachetele nucleare ale regimului nord-coreean, a mai spus Castaner, reiterând apelul Parisului, sprijinit de Consiliul de Securitate al ONU, la responsabilitate și dezescaladare.

Franța este gata să-și ofere toate bunele oficii disponibile pentru ca noi să putem găsi o soluție pașnică, a afirmat Castaner, salutând decizia unanimă a Consiliului de Securitate al ONU și contribuția SUA, a Franței, dar și pe cea a chinezilor, la adoptarea, sâmbăta trecută, a unei rezoluții care întărește sancțiunile împotriva Phenianului.

Contextul a devenit și mai tensionat începând de marți, după ce The Washington Post a publicat informații despre progresele militare ale Coreii de Nord. Această țară izolată este acum dotată cu arme nucleare cu care pot fi echipate rachete balistice, inclusiv rachete balistice intercontinentale, amenințându-și astfel vecinii, dar și continentul american, potrivit concluziilor unui raport confidențial, finalizat în iulie de către agenția americană de informații militare, DIA, concluzii citate de acest ziar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel