Franța INTERZICE folosirea telefonului în mașină, chiar dacă motorul este oprit

Bogdan Bolojan / 08 feb 2018 / 08:52 Salveaza PDF Comentarii
Telefon
Descriere foto: Telefon

Franța ia o decizie în premieră mondială. Șoferii nu vor avea voie să folosească telefonul la volan, nici măcar atunci când autoturismul este oprit. 

În Franța a devenit contravenție folosirea telefonului drumurile publice chiar și atunci când autoturismul este oprit, raportează Le Figaro.

Astfel un șofer surprins că vorbește la telefon sau utilizează telefonul în oricare alt scop, dacă se află în autoturism, duce la puncte amendă și o sancțiune de 135 de euro.

Redefinire a circulației 

Ziarul frances subliniază că decâț să creeze o nouă lege, hotărârea a clarificat exact ce înseamnă să "circulați în trafic". Acum, nu este suficient să trageți și să tăiați motorul pentru a utiliza telefonul; trebuie să parchezi într-un loc desemnat. Cu toate acestea, când ați avut un accident sau o defecțiune, vi se permite să sunați sau să trimiteți mesaj.

Franța, o țară cu o reputație proastă în occident, în privința șofatului a introdus noi legi pentru a încerca să elimine o rată a accidentelor care a crescut încet după decenii de declin constant. Recent, a redus limitele de viteză pe drumurile cu două benzi de la 90 la 80 km / afectând traficul din întreaga țară.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24