Franța, criză de UNT. Deficitul este uriaș

Produsele de patiserie şi untul francez au devenit atât de populare peste hotare încât cererea crescută a dus la un deficit de aprovizionare cu unt în supermarketurile franceze, transmite AP, citat de Agerpres.

Potrivit datelor oficiale, preţul untului a crescut cu 60%, în ritm anual, în luna august, până la 6,7 euro per kilogram, ceea ce a creat probleme pentru exportatorii de produse de patiserie şi a dat naştere la îngrijorări cu privire la un posibil deficit de specialităţi de Crăciun. 

Unele regiuni din Franţa, inclusiv Bretania şi Normandia, sunt printre cele mai afectate de deficitul de unt, care are legătură cu scăderea ofertei de lapte în Europa. 

Dominique Charge, preşedintele unei cooperativei naţionale de produse lactate, a declarat pentru postul francez de radio RTL că cererea de unt "creşte în economiile emergente precum China şi Orientul Mijlociu". 

La rândul său, Claude Margerin Francois, care conduce o mică firmă specializată în producţia de aluat pentru patiserie în zona centrală a Franţei, a declarat că nu a putut face faţă comenzilor din Liban, China şi Vietnam, din cauza deficitului de unt. "Caut peste tot unt", a spus Margerin Francois. Aceasta a precizat că timp de 15 ani şi-a asigurat untul de calitate de care avea nevoie de la un producător local, dar în ultima perioadă a fost nevoită să renunţe la opt angajaţi din cauza deficitului de unt. Margerin Francois a adăugat că ar fi putut opta pentru un unt mai ieftin produs în străinătate dar nu a fost convinsă de calitatea sa. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel