Fotbal: Rudi Garcia este noul antrenor al lui Olympique Lyon

Francezul Rudi Garcia este noul antrenor al echipei de fotbal Olympique Lyon, locul 3 în ultima ediţie din Ligue 1, cu care a semnat un contract valabil până în iunie 2021, a anunţat luni clubul unde este legitimat portarul român Ciprian Tătăruşanu.

Rudi Garcia, în vârstă de 55 de ani, îl înlocuieşte pe brazilianul Sylvinho, demis în urma rezultatelor mult sub aşteptări. Sylvinho a preluat-o în iunie pe Lyon, care a început în forţă noua stagiune, 3-0 cu Monaco şi 6-0 cu Angers, însă apoi a înregistrat o serie de şapte meciuri fără victorie în campionat (patru înfrângeri, trei egaluri).

OL este doar pe poziţia a 14-a a clasamentului, cu 9 puncte. În Liga Campionilor, Olympique a izbutit un egal acasă cu Zenit Sankt Petersburg (1-1) şi o victorie în deplasare cu RB Leipzig (2-0), rezultate ce-i permit să spere la o calificare în optimile de finală. Garcia a pregătit-o ultima oară pe Olympique Marseille (2016-2019), cu care a atins finala Europa League în 2018. El a fost ales cel mai bun tehnician din campionatul Franţei în 2011, an în care a realizat eventul cu Lille.

Între 2013 şi 2016, Garcia a antrenat-o pe AS Roma, cu care în primul sezon a încheiat pe locul 2 Serie A. OL va juca sâmbătă împotriva lui Dijon, una din fostele echipe ale lui Garcia. Tătăruşanu nu a jucat niciun minut într-un meci oficial la Lyon, unde a venit în această vară de la altă grupare din Hexagon, FC Nantes, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel