Fotbal: Marcelo Lippi ar putea demisiona din funcţia de selecţioner

Reputatul antrenor italian Marcello Lippi, recent instalat în funcţia de selecţioner al echipei de fotbal a Chinei, a promis că va renunţa la post dacă nu va califica naţionala la Cupa Mondială din 2022 din Qatar, informează AFP. 

Marcello Lippi (71 ani), care a condus reprezentativa Italiei la câştigarea Cupei Mondiale din 2006, a revenit în funcţia de selecţioner al Chinei, la patru luni după plecarea sa şi în urma unui interimat ratat al compatriotului său Fabio Cannavaro. Meciurile de calificare pentru Cupa Mondială din 2022 vor debuta în luna septembrie, iar Lippi nu are timp de pierdut dacă vrea să insufle o nouă dinamică echipei Chinei, aflată pe locul 74 în clasamentul FIFA, scrie Agerpres.

'Nu pot să ştiu dacă ne vom califica la Mondialul din Qatar, dar ştiu că vom încerca, că vom face tot ce vom putea', a precizat fostul antrenor al echipelor Juventus Torino şi Inter Milano la televiziunea publică CCTV5. China a participat la o singură Cupă Mondială, în 2002 (în Japonia şi Coreea de Sud), încheiată cu un bilanţ de trei înfrângeri şi niciun gol. Italianul a fost numit selecţioner al Chinei pentru prima oară în 2016, însă nu a dorit să îşi reînnoiască contractul în luna ianuarie, după o înfrângere în sferturile de finală ale Cupei Asiei pe Naţiuni (0-3 în faţa Iranului). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel