Fostul rege belgian Albert al II-lea riscă penalităţi de 5.000 de euro pe zi dacă refuză testul de paternitate

Fostul rege belgian Albert al II-lea trebuie să plătească penalităţi de 5.000 de euro pe zi dacă refuză un test ADN care să stabilească dacă el este tatăl biologic al artistei Delphine Boel, a hotărât joi un tribunal din această ţară, potrivit agenţiei de presă Belga.

Delphine Boel, în vârstă de 51 de ani, încearcă să fie recunoscută în calitate de fiică biologică a fostului rege Albert al II-lea încă din 2013, susţinând că mama ei, baroneasa Sybille de Selys Longchamps, a avut o aventură de lungă durată cu fostul monarh, în urmă cu multe decenii. În octombrie, un tribunal belgian a decis ca Albert al II-lea, în vârstă de 84 de ani, trebuie să se supună unui test de paternitate.

Fostul rege a făcut recurs, iar procesul a ajuns la Curtea de Casaţie, cea mai înaltă instanţă din Belgia. Cel mai probabil, verdictul nu va fi pronunţat înainte de sfârşitul acestui an, potrivit radioteleviziunii publice belgiene (RTBF).

Între timp, Curtea de Apel din Bruxelles a decis joi că Albert al II-lea trebuie să se supună prelevării unor mostre de ADN. El va fi invitat să se prezinte la un cabinet de expertiză medico-legală, iar penalităţile se vor aplica începând cu prima zi ce va depăşi data la care va fi convocat, au explicat jurnaliştii de la RTBF. Un test ADN realizat în 2013 a stabilit că Jacques Boel nu este tatăl biologic al lui Delphine. Un tribunal de rang inferior a stabilit totuşi anul trecut că procesul de paternitate nu are o bază legală şi că există alte criterii pentru a defini legăturile familiale decât cele biologice.

Albert al II-lea, care a abdicat în 2013 după o domnie de 20 de ani, a negat întotdeauna că ar fi tatăl lui Delphine Boel, însă a recunoscut că mariajul lui cu fosta regină Paola, în vârstă de 81 de ani, a fost marcat de perioade dificile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel