Fostul prim-ministru francez Francois Fillon va fi judecat pentru angajări fictive

Tribunalul corecţional din Paris a anunţat joi că procesul fostului premier Francois Fillon, acuzat de angajări fictive, va începe între 24 februarie şi 11 martie 2020, transmite AFP. Alături de fostul şef al guvernului Franţei va fi judecată şi soţia sa, Penelope, beneficiara falsului.

Din cauza scandalului legat de angajări, Fillon a fost eliminat încă din primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2017, după ce fusese cotat ca favorit în sondajele de opinie.

Fillon, în vârstă de 65 de ani, a fost inculpat pentru deturnare de fonduri publice în mai multe perioade, între 1998 şi 2013, pentru complicitate şi pentru tăinuirea acestei infracţiuni, pentru complicitate şi tăinuirea abuzului de bunuri sociale, precum şi de neîndeplinirea obligaţiilor înaltelor autorităţi de a face declaraţii pentru transparenţa vieţii publice.

Penelope Fillon, care a fost plătită în calitate de colaboratoare a Adunării Naţionale, în timp ce soţul ei era deputat, este acuzată de complicitate la deturnare de fonduri publice şi la abuzul de bunuri sociale şi de tăinuirea acestor infracţiuni. AFP reaminteşte că ea s-a prezentat întotdeauna drept casnică, fără legături cu activităţile publice ale soţului.

Marc Jouland, supleant al lui Francois Fillon în Adunarea Naţională, primar în Sable-sur-Sarthe şi europarlamentar, va fi judecat în acelaşi dosar pentru deturnare de fonduri publice; Penelope Fillon a figurat drept colaboratoarea sa din 2002 până în 2007.

Unele din presupusele infracţiuni, comise încă din anii 1980, s-au prescris, însă Penelope Fillon a primit peste un milion de euro doar în perioada 1998-2013, susţine procuratura. Ea a fost angajată parţial fictiv şi la Revue des Deux Mondes, publicaţie deţinută de miliardarul Marc Ldreit de Lacharriere, apropiat al lui Francois Fillon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel