Fostul director al unei celebre mine de diamante din Rusia a fost găsit mort în celula sa în închisoare

Fostul director al unei celebre mine de diamante din Rusia, aflat în detenţie în urma unui accident minier în care au murit mai mulţi oameni, a fost găsit mort în celula sa, au anunţat marţi autorităţile ruse, care evocă o posibilă sinucidere, informează AFP.

În 4 august 2017, opt mineri au murit în urma inundării unei părţi din subteranul minei "Mir", în regiunea Iakuţia, unde se înregistrează cele mai reci ierni de pe planetă.

Directorul exploatării miniere, Aleksei Burkser, şi inginerul-şef al minei au fost suspendaţi din funcţie şi urmăriţi în justiţie pentru "încălcarea regulilor de securitate", la originea unor omucideri involuntare.

Trupul neînsufleţit lui Burkser, care a fost arestat cu o zi înainte, a fost găsit marţi într-o celulă a unei închisori din Iakuţia şi prezintă "semne de suicid", informează Comitetul de Anchetă rus într-un comunicat.

Mina "Mir", un hău imens vizibil în plin centrul oraşului Mirnîi, are mai mult de un kilometru diametru şi 525 de metri adâncime, aproape cât două Turnuri Eiffel puse cap la cap. Aceasta este una dintre cele mai mari mine săpate vreodată de om.

Ea fost exploatată la suprafaţă până în 2001, apoi au fost săpate galerii subterane pentru a permite continuarea extracţiei. Aceasta a fost suspendată după o inundaţie în 2017.

Exploatarea aparţine gigantului rus Alrosa, primul producător mondial de diamante brute (36,7 milioane de carate în 2018).

Înainte de inundaţie, mina reprezenta aproape 10% din producţia Alrosa.

Oraşul Mirnîi care înconjoară mina şi care numără circa 35.000 de locuitori a fost înfiinţat după descoperirea primelor diamante în zonă, la mijlocul anilor 1950.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel