Fostul ambasador britanic în SUA, Kim Darroch, considerat 'prost' de Trump a fost înnobilat

[] []

10 sep 2019 / 08:05
Salveaza PDF Comentarii

Fostul ambasador britanic în Statele Unite despre care preşedintele american, Donald Trump, a spus că este un 'tip foarte prost', şi obligat să demisioneze, a devenit marţi membru al Camerei Lorzilor la recomandarea fostului premier Theresa May, notează AFP. 

Kim Darroch, un diplomat de carieră, a fost înnobilat şi făcut pair pe viaţă, o recompensă onorifică acordată de Theresa May la finalul mandatului ei în fruntea guvernului, în iulie. El s-a aflat în centrul unui imens scandal ca urmare a publicării în presă a unor documente confidenţiale deloc elogioase la dresa preşedintelui american. După aceste scurgeri de informaţii, Donald Trump a afirmat că nu va mai avea 'niciun contact' cu Kim Darroch.

Înaltul diplomat a demisionat în cele din urmă, nu înainte de a fi primit sprijinul premierului de atunci, Theresa May. În calitate pe pair pe viaţă, Kim Darroch are permisiunea de a lua loc şi vota în Camera superioară a Parlamentului. Londra a deschis o anchetă pentru a-i identifica pe responsabilii care au permis publicarea în săptămânalul Mail on Sunday a unor rapoarte confidenţiale trimise de Kim Darroch, în care spunea despre liderul de la Casa Albă că este 'instabil' şi 'incompetent'. Ambasadorul a descris de asemenea administraţia americană drept 'unică în disfuncţionalitatea sa'. Printre alte personalităţi înnobilate marţi, se află fostul negociator al premierului Theresa May pentru Uniunea Europeană, Olly Robbins.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25