Foştii şefi de la Hidroelectrica şi Porţile de Fier I, acuzați pentru abuz în serviciu

DIICOT a pus sub acuzare foștii șefi  de la Hidroelectrica şi Porţile de Fier I, Aceștia sunt acuzați  într-un dosar care  vizează activitatea celor două companii energetice din 2000 până în prezent, prejudiciul fiind de 185 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

În acest dosar au fost puse sub învinuire 20 de persoane. Unii dintre suspecţi s-au prezentat marţi la sediul DIICOT, pentru a li se aduce la cunoştinţă învinuirile, restul urmând să se prezinte în faţa anchetatorilor în zilele următoare, informează Mediafax.

"Este vorba de retehnologizarea de la Porţile de Fier I şi este vorba despre un abuz în serviciu făcut de toată direcţiunea şi personalul de acolo. Investigaţia acoperă perioada din 2000 până în prezent şi vizează toată conducerea Porţile de Fier şi Hidroelectrica, şi vedem apoi dacă ancheta se extinde în zona ministerială", au arătat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, au fost deja puşi sub învinuire foştii şefi din Hidroelectrica Eugen Pena şi Oprea Traian. Aceştia s-au prezentat marţi la sediul DIICOT pentru a le fi prezentate învinuirile.

Sursele citate au precizat că, în prezent, prejudiciul din acest dosar a fost estimat la 185 de milioane de euro, dar ar putea să crească, în continuarea anchetei.

Potrivit aceloraşi surse, la acest moment nu există foşti sau actuali miniştri puşi sub învinuire, "dar investigaţia va conduce către această zonă".

"Conducerea nu putea face nimic fără un aviz ministerial, doar că ancheta nu a fost îndreptată încă în această direcţie", au precizat sursele citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel