Fosta împărăteasă Michiko, diagnosticată cu cancer de sân, va suferi o intervenţie chirurgicală duminică

Fosta împărăteasă Michiko, diagnosticată cu cancer de sân în stadiu incipient luna trecută, va suferi o intervenţie chirurgicală duminică la Spitalul Universitar din Tokyo, a informat marţi Agenţia Casei Imperiale Japoneze, preluată de agenţia Kyodo.

În vârstă de 84 de ani, Michiko va fi internată sâmbătă în spital pentru a fi operată. În luna iulie, în urma unei ecografii, medicii au descoperit un nodul la sânul său stâng, iar diagnosticul de cancer a fost confirmat după ce a fost efectuată o biopsie pe 2 august.

Fosta împărăteasă s-a deplasat pentru odihnă la Karuizawa, în Prefectura Nagano, şi la Kusatsu, în Prefectura Gunma, la sfârşitul lunii trecute, alături de soţul ei, fostul împărat Akihito, care a abdicat la sfârşitul lunii aprilie.

Ea a pierdut în greutate din cauza stresului şi a unui program aglomerat ca urma a succesiunii imperiale. În iunie, fosta împărăteasă a fost supusă unei operaţii de cataractă la ambii ochi şi a fost diagnosticată cu anomalii ale valvei cardiace - afecţiunea fiind în continuare monitorizată.

Fostul împărat Akihito a devenit primul monarh japonez care a abdicat în circa două secole, punând capăt erei Heisei, care s-a întins pe durata domniei sale de 30 de ani. Fiul său mai mare, împăratul Naruhito, a urcat pe Tronul Crizantemei la 1 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel