Foraje ilegale în Cipru: UE adoptă un cadru juridic de sancţiuni împotriva Turciei

UE a făcut luni încă un pas important către impunerea de sancţiuni împotriva Turciei pentru foraje ilegale în largul Ciprului, adoptând formal un cadru juridic pentru a viza persoanele în cauză, relatează France Presse.

Descoperirea de rezerve de gaze şi petrol în estul Mediteranei a declanşat un conflict între Republica Cipru, membru al UE, şi Turcia, care ocupă partea de nord a insulei. La jumătatea lunii octombrie, europenii au convenit să sancţioneze activităţile ilegale de foraj. Luni, ei au adoptat cadrul 'ce va permite sancţionarea persoanelor sau entităţilor responsabile de activităţi de foraj neautorizate de hidrocarburi în Mediterana de est, sau care sunt implicate în aceste activităţi', a explicat Consiliul UE, care reuneşte statele membre, într-un comunicat. Sancţiunile vor consta într-o interdicţie de intrare în UE şi îngheţare a activelor.

În plus, va fi interzisă acordarea de împrumuturi persoanelor şi entităţilor înscrise pe listă. Vor fi vizate persoanele sau entităţile responsabile de activităţi de foraj neautorizate de către Cipru în apele sale teritoriale, precum şi toţi cei care le oferă sprijin. Următoarea etapă va fi numirea acestor persoane sau entităţi vizate, dar procesul mai poate dura. Diplomaţii europeni nu au anunţat un calendar pentru publicarea unei prime liste, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel