Fobia lui Farage pentru imigranții români a ajuns în Marea Britanie

Eric-Pickles
Eric-Pickles

Eliminarea restricțiilor pe piața munciii pentru români și bulgari la finalul lui 2013 pare a-l fi speriat și pe ministrul pentru Comunități și Administrație Locală, Eric Pickles. Acesta susține că la Ministrul britanic pentru Comunități și Administrație Locală, Eric Pickles, a avertizat ca deschiderea piețeii muncii pentru români și bulgari va crește numărul problemelor existente pe piața locuințelor din Marea Britanie.

Oficialul britanic a declarat pentru BBC că trebuie depuse eforturi considerabile pentru o prezentare solidă referitoare la numărul de imigranți. Eric Pickles a refuzat să dea date în acest sens, argumentând că nu vrea să înceapă "o poveste de groază". Ministrul a adăugat că nu crede că știe cineva care va fi numărul exact al celor care vor veni din Bulgaria și România, dar autoritățile locale iau masuri pentru a se pregăti de o posibilă creștere masivă.

Ministerul de Interne nu a publicat o estimare oficială asupra cetățenilor români și bulgari care ar putea veni în Marea Britanie, dar experții aproximează un număr mare, care ar pune presiune asupra salariilor și locurilor de muncă ale britanicilor. Totodată, afluxul de imigranți constituie o problemă pentru Marea Britanie, din perspectiva pieței imobiliare, dar și din cea a pieței locuințelor sociale. Speriat de numărul de imigranți români și bulgari care ar putea ajunge în Marea Britanie după eliminarea restricțiilor pe piața muncii este și liderul Partidului Independenței Marii Britanii (UKIP), Nigel Farage. Britanicul susținea că 29 de milioane de români și bulgari vor imigra, luând ajutoarele sociale ale britanicilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel